+-

Video Silat

Shoutbox

23/12/2019 08:32 anaknaga: Tidak bisa masuk thread. dah lama tidak nengok perkembangan forum ini.
salam perguruan dan padepokan silat seluruh nusantara.
02/07/2019 18:01 Putra Petir: Akhirnya masuk jua... wkwkwk
13/12/2016 10:49 Taufan: Yuk ke Festival Kampung Silat Jampang 17-18 Desember 2016!!!
20/09/2016 16:45 Dolly Maylissa: kangen diskusi disini
11/02/2016 15:58 Taufan: Alhamdulillah SS sudah ON lagi ;-)
07/01/2016 10:00 luri: wa 'alaikumussalam
04/01/2016 20:21 May Lee: Assalamu 'alaikum
View Shout History

Recent Topics

PPS Betako Merpati Putih by acepilot
14/08/2020 10:06

Minta Do`a dan bimbingan para suhu dan sesepuh silat :D. SANDEKALA by zvprakozo
10/04/2019 18:34

On our book: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
13/03/2017 14:37

Siaran Radio ttg. Musik Pencak Silat di Stasiun "BR-Klassik / Musik der Welt" by Ilmu Padi
12/01/2017 16:19

Tentang buku kami: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
17/10/2016 20:27

Hoby Miara Jin by anaknaga
19/09/2016 04:50

TALKSHOW SILAT - Silat Untuk Kehidupan by luri
22/06/2016 08:11

Thi Khi I Beng by aki sija
17/08/2015 06:19

[BUKUTAMU] by devil
09/06/2015 21:51

Daftar Aliran dan Perguruan di Indonesia by devil
01/06/2015 14:01

SILAT BERDO'A SELAMAT by devil
01/06/2015 13:59

Persilatan Jurus Lima (Sabandar) by Marsudi Eko
14/05/2015 19:36

Kebugaran Merpati Putih by mpcrb
22/04/2015 16:16

PAWAI JAMBORE PENCAK 2015 by luri
20/04/2015 16:20

ALM. Kong Nur ( BEKSI Kampung Sawah) by initial_d
30/03/2015 14:02

SilatIndonesia.Com

Author Topic: cingkrik  (Read 265392 times)

Gobrek

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 126
  • Reputation: 5
Re: cingkrik
« Reply #870 on: 14/09/2009 00:24 »
sepi  :o

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: cingkrik
« Reply #871 on: 14/09/2009 09:15 »
pan lagi puase..biasenye sih pade libur kalo puasaan..

debuls
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

Gobrek

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 126
  • Reputation: 5
Re: cingkrik
« Reply #872 on: 09/10/2009 01:09 »
udah kagak puase masih sepi  ???

HartCone

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 733
  • Reputation: 38
    • Martial Arts Forever
Re: cingkrik
« Reply #873 on: 09/10/2009 08:18 »
lha iya nih pade kemana para cingkrik-ers-nyah? ???
*kayaknya sih pada sibuk di FB...  ;D

Putra Petir

  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 15
  • Posts: 1.359
  • Reputation: 63
    • Email
  • Perguruan: Balerante
Re: cingkrik
« Reply #874 on: 09/10/2009 12:52 »
saya dengar cingkrik goning lagi ada pelajaran untuk membentuk pengajar-pengajar di TMII ya?
"Sugih tanpo bondho,pintar tanpo ngeguru, menang tanpo ngasorake, nglurug tanpo bala, mangan tanpo mbayar."

Gobrek

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 126
  • Reputation: 5
Re: cingkrik
« Reply #875 on: 09/10/2009 13:27 »
mantep tuh  8) salut buat pak Bambang...

hudzaifah

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 242
  • Reputation: 5
    • Email
Re: cingkrik
« Reply #876 on: 11/10/2009 18:25 »
 cingkrik pas saye ngeliat pelem si pitung yang di peranin ame diki dzulkarnaen wah keren tuh asli maenan silat betawi jangan-jangan sebelum maen pelem si pitung diki dzulkarnaen emang udah belajar silat cingkrik lagi ampe abis...  x-)) , top lah  [top]

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: cingkrik
« Reply #877 on: 12/10/2009 09:27 »
Di pelem Si Pitung (1,2) Dicky Zulkarnaen dan aktor laennye (WD Mochtar, Jeffrey Sani) sempet beberapa bulan (dari pagi ampe malem) di genjot maen pukulan ame A.Sanusi (Babe Uci) sebagai Figting Director di pelem ntu. Kate beliau Cingkrik yg dikasi cuman dikit, banyakannye Maenan Sawah Besar (gerak Cepet), yg emang gacoannye Babe Uci. Efek dari penggunaan style Cingkrik di pelem ni, orang sekampung jadi nganggep Cingkrik ntu maenannye Si Pitung. Slipun sebelonnye emang Dicky Zulkarnaen emang nguasain Cingkrik dari abangnye Daong Makmur Zulkarnaen (ketua PPS Putra Betawi angkatan ke 2).

Ane pribadi lebi seneng delokin Dicky Zulkarnaen waktu maen di pelem Si Ronda Macan Betawi, slipun diarahin koreografinye ame PS Sinar Terate pimpinan Aris Mukadi, tapi disitu kedeleng deh, style Cingkriknye Om Dicky.

Tabe'
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

hudzaifah

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 242
  • Reputation: 5
    • Email
Re: cingkrik
« Reply #878 on: 12/10/2009 15:34 »
@ bang jali jengki : bang kalo boleh tau dapetin film2 silat betawi itu nyarinye dimane yaee bang..??? apa mungkin abang punya...,, saye demen banget tuh bang nontonnye soalnye murni silat kaga' pake trik2an segala.,,

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: cingkrik
« Reply #879 on: 12/10/2009 17:58 »
Kalo pelem Si Pitung perasaan masing banyak tuh bang di emperan, tanya aje yg banyak jualin pelem jadulnye...kalo ane sih koleksi pelem silat jadul, utamenye yg ber-setting Betawi. Si Pitung (Dicky Zulkarnaen) kumplit 1-4, ampe yg pembalesannye Ji'ih (Sandy Suwardy -Willy Dozan). Kalo mao copy bole aje, mudah2 an kite di amprokin ame Alloh deh ye...

Emang pelem silat kite nyang asli kudunye lebi ditonjolin, tinggal post production nye aje yg dibagusin...

Tabe'
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

hudzaifah

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 242
  • Reputation: 5
    • Email
Re: cingkrik
« Reply #880 on: 12/10/2009 18:16 »
boleh bangets tuh bang ngopi.......,, tapi ntar kebagian dosanye ape kaga' yakz...?? ::)  :D
  saye lagi itu pernah maen ke glodog tapi saye cari muter2 dapetnye cuma pembalesan sipitung jiih doang tapi edisi yang laennye udah kaga' ade bang..,, sironda juga saye pengen nonton pelemnye bang katanye babeh saye sih seru silat betawi banget...,

Gobrek

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 126
  • Reputation: 5
Re: cingkrik
« Reply #881 on: 13/10/2009 00:28 »
cocok banget kalo gitu... ente ketemu same orang yg kagak sale (emang bang jali sale apaan yeee????)
die ntu emang andelannye forum utk urusan sejarah & dokumentasi... [top]
ane perkenalin abang ane ... die adalah artis kite nyang udah kagak terkenal lagi "...BAAAAANNNG JALI JENGKIIIIIII..."   [gro]


bang Hudzaifah... kl ente jodoh ketemu bang jali jengki, sekalian aje minta die jalan sejurus dua jurus cingkrik goning ato cingkrik sinannye... mantep punye bang !!!

@ bang jali : Ane tungguin kabarnye..katenye mo maen ke rumahnye Bang Udin Manggala  ::)

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: cingkrik
« Reply #882 on: 13/10/2009 09:00 »
ane ikutan ye...plizzzz

debuls
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: cingkrik
« Reply #883 on: 13/10/2009 11:45 »
@Bang Gobrek
Ente emang paling bisa...paling bisa emang Ente...

Minggu2 ni aje deh yak kite berangkat...ngeteng aje deh rame2...barang di kali ade temen2 nyang laen pade mao ngintil...

Tabe'
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

Gobrek

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 126
  • Reputation: 5
Re: cingkrik
« Reply #884 on: 13/10/2009 20:49 »
emsori bang jali sabtu-minggu ini ane udah di tekin same nyokap ane buat jadi pilot ke rumeh sodara di puntjak  :o ... keknye enakan bulan2 nopember aje bang jali... pegimane???

@debuls : ente kudu ikut cing...supaye ane ade tandem kl lg cengar cengir & ngegares cemilan...hehehehehe... :D  :D  :D

 

Powered by EzPortal