+-

Video Silat

Shoutbox

23/12/2019 08:32 anaknaga: Tidak bisa masuk thread. dah lama tidak nengok perkembangan forum ini.
salam perguruan dan padepokan silat seluruh nusantara.
02/07/2019 18:01 Putra Petir: Akhirnya masuk jua... wkwkwk
13/12/2016 10:49 Taufan: Yuk ke Festival Kampung Silat Jampang 17-18 Desember 2016!!!
20/09/2016 16:45 Dolly Maylissa: kangen diskusi disini
11/02/2016 15:58 Taufan: Alhamdulillah SS sudah ON lagi ;-)
07/01/2016 10:00 luri: wa 'alaikumussalam
04/01/2016 20:21 May Lee: Assalamu 'alaikum
View Shout History

Recent Topics

PPS Betako Merpati Putih by acepilot
14/08/2020 10:06

Minta Do`a dan bimbingan para suhu dan sesepuh silat :D. SANDEKALA by zvprakozo
10/04/2019 18:34

On our book: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
13/03/2017 14:37

Siaran Radio ttg. Musik Pencak Silat di Stasiun "BR-Klassik / Musik der Welt" by Ilmu Padi
12/01/2017 16:19

Tentang buku kami: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
17/10/2016 20:27

Hoby Miara Jin by anaknaga
19/09/2016 04:50

TALKSHOW SILAT - Silat Untuk Kehidupan by luri
22/06/2016 08:11

Thi Khi I Beng by aki sija
17/08/2015 06:19

[BUKUTAMU] by devil
09/06/2015 21:51

Daftar Aliran dan Perguruan di Indonesia by devil
01/06/2015 14:01

SILAT BERDO'A SELAMAT by devil
01/06/2015 13:59

Persilatan Jurus Lima (Sabandar) by Marsudi Eko
14/05/2015 19:36

Kebugaran Merpati Putih by mpcrb
22/04/2015 16:16

PAWAI JAMBORE PENCAK 2015 by luri
20/04/2015 16:20

ALM. Kong Nur ( BEKSI Kampung Sawah) by initial_d
30/03/2015 14:02

SilatIndonesia.Com

Author Topic: cingkrik  (Read 263738 times)

Putra Petir

  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 15
  • Posts: 1.359
  • Reputation: 63
    • Email
  • Perguruan: Balerante
Re: cingkrik
« Reply #720 on: 18/12/2008 15:49 »
waalaikum salam wr wb,

Kok ane selalu gak di ajak sih ? ??


Alamsyah aka Sarung Kampret,
walau saya sebagai penggembira dan anak bawang dalam cingkrik.
"Sugih tanpo bondho,pintar tanpo ngeguru, menang tanpo ngasorake, nglurug tanpo bala, mangan tanpo mbayar."

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: cingkrik
« Reply #721 on: 18/12/2008 16:17 »
Iye nih...Bang Gobrex ame Bang Deprox, kayak dua sejoli aje...nyang laen kagak diajakin..!

Ki Atu pegimane kabarnye nih Bang Gobrex dan bang Deprox?...

Ude deh, sape nyang mao sponsorin ngumpul bareng Cingkriknye? Biasenye Bang Ochid paling getol nih byuat nyambungin silaturahim...? Pegimane Bang Ochid...Cingkrikers udeh mingkinan nambah aje nih...

Tabe'
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

Unknown

  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: cingkrik
« Reply #722 on: 18/12/2008 16:50 »
ane mah siap aje kalo diajak,
nah persoalannye ade nyang ngajak kagak nih?
 secara beberapa kali ane posting di cingkrig kagak  nyang nyautin.. :-*
*manyun mode on

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: cingkrik
« Reply #723 on: 18/12/2008 16:59 »
heheheehe..baru kali eni abang aye manyun bin ngambek... :w tuuh bang jali udeh ngajakin ngider, pasanan dari dulu aye ngajakin bang ochid buat wisata ke tempat latihannye bang deprok ma bang gobrek tapi mungkin abang aye eni terlalu sibuk dengan kerjenye sampe sekarang kagak bebunyi lagi tuh ajakannye...

udeh ada cingkrik sinan, sakam tuh bang...kapan??

debuls van ngemeng
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

Gobrek

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 126
  • Reputation: 5
Re: cingkrik
« Reply #724 on: 18/12/2008 23:06 »
waalaikum salam wr wb,

Kok ane selalu gak di ajak sih ? ??


Alamsyah aka Sarung Kampret,
walau saya sebagai penggembira dan anak bawang dalam cingkrik.

Wahhhh ane jsdi kagak enak ati nih ame abang ane yg satu 'ni... :-\
baek waktu malem minggu ame malem kemis acaranye spontan bang Sarkam..kyk acara abang ente tuh "spontan" uhhuuuy.. :D
malem minggu kmrn ane sempet ajakin bang haji buat kerumah ente kok,pan enak tuh dirumah ente bisa sampe pagi..nah,cuman bang haji nye yg kagak bisa,kl gak salah dia ade janji lg jem 10..

nah kl yg malem kemis kmrn kebetulan ane lg didaerah condet sama bang deprok..trus telp bang haji..eh disuruh maen ke setubabakan..ye udah lsg aje kite meluncur ke TKP  [run]

soridemori ye bang Sarkam  [pray2] !!!

Gobrek

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 126
  • Reputation: 5
Re: cingkrik
« Reply #725 on: 18/12/2008 23:27 »
@ bang jali = kite dah sampein masalah Ki Atu ke bang deprok...cuman dia masih bingung waktunye kapan,kl dadakan kira2 ente bisa gak?? tp yg pasti abis magrib...bijimane bang jali ??!!

@ bang ochid = jangan manyun dong bang..nti rambutnye putih lg lho  :-*
ane sih mau aje bang kl diajakin ngumpul sama cingkrikers,apelagi kl bang ochid yg komandoin  [top] ..asalan jgn hari sabtu aje bang..

@bang dodol = ane tunggu silaturahminya bang  [rapat] ... ke depok kejauhan kali buat bang ochid  :D apelagi ntu daerah macet ye bang ochid...

simpay

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 192
  • Reputation: 5
Re: cingkrik
« Reply #726 on: 19/12/2008 00:28 »
waah mau ada acara kumpul2 ,ane gak di ajakin niih?...kan mau juga ikut silaturohmi sama abang2 dari cingkrik
bang jali n bang ochid n abang2 yang lainnya apa kabar nih semuanya?..

salam
simpay

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: cingkrik
« Reply #727 on: 19/12/2008 08:56 »
bang gobrek, buah pepaya buah mangga,enaknye diasinin...kalo saya datang juga,mohon diizinin..heheheh ribet amat dah pantunnye,,,kasi tau ancer2nye ye bang ...


debuls van beck
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

afath

  • Anggota
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 13
  • Reputation: 0
Re: cingkrik
« Reply #728 on: 19/12/2008 10:19 »
ngejawab pertanyaan bang gobrek, ane belajar dari bang anas, anaknye bang jaki replek, gang warung ayu (tnb). Jurusnye ada 12 bang:
1. singkrik
2. beset
3. saup
4. langkah 4
5. langkah 5
6. langkah 6
7. singa deprok
8. singa tonjok
9. lukbe
10. gerak pukul
11. tedeng 1
12. tedeng 2

Mungkin dari namanye beda2x ye bang, tapi jurusnye pasti ada kemiripan.
Yang pasti kite jgn nyari kekurangan ye bang, tapi silaturahminye kite
perluas dlm rangka ibadah dan nambah ilmu tentunye..

afath

  • Anggota
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 13
  • Reputation: 0
Re: cingkrik
« Reply #729 on: 19/12/2008 10:29 »
rumahnye bang aris di mane ye bang?.. wah pengen tuh liat,
biar lebih akrab nih bang no hape ane: 0815-74289901

Unknown

  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: cingkrik
« Reply #730 on: 19/12/2008 10:46 »
huahahahaaaa...lah orang kate juge ane paling demen
kalo ada nyang name nye silaturahmi..
ayo deh pada ngumpul, tentuin aje waktu ama tempat nye,
jangan kate baru depok, tempat ane mukim selama 5 taon, nyang jauhan lagi
juga kite jabanin..

cuman atu nyang ane titip nih,
kalo emang mo pade kongkow2 sekalian juga temen2 nyang laen
di kasih tau, pan udah pade megang no henpon masing2...
tinggal pencet2 aje tuh kipet,
jadi kagak cuman antara si anu ama si anu aje, nyang laen cuman denger2 doangan... :)
juragan debul udah ancang2 taun depan nih,
ane tunggu kelanjutannye dah..
tabek,

bang affath: no nye boleh ane kolek nih?
lam kenal bang

pujangga

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 43
  • Reputation: 2
Re: cingkrik
« Reply #731 on: 19/12/2008 10:51 »
saya lihat movie yg di:
http://videosilat.com/video/54a8af6787155ef/jurus-tablo

itu cingkrik bukan ya?
- pujangga rasa -

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: cingkrik
« Reply #732 on: 19/12/2008 10:55 »
ngejawab pertanyaan bang gobrek, ane belajar dari bang anas, anaknye bang jaki replek, gang warung ayu (tnb). Jurusnye ada 12 bang:
1. singkrik
2. beset
3. saup
4. langkah 4
5. langkah 5
6. langkah 6
7. singa deprok
8. singa tonjok
9. lukbe
10. gerak pukul
11. tedeng 1
12. tedeng 2

Mungkin dari namanye beda2x ye bang, tapi jurusnye pasti ada kemiripan.
Yang pasti kite jgn nyari kekurangan ye bang, tapi silaturahminye kite
perluas dlm rangka ibadah dan nambah ilmu tentunye..

Bang Afath, salam kenal...jurus yg Abang tulisin same bener ame Sinan nyang ane pelajarin di Kampung Makasar (longok aje deh name2 jurus yg ane tulisin sebelonnye). Dari riwayatnye kayaknye sejalur nih. Yg di Kampung Makasar ntu bawaannye Kong Buasyim yang belajar ame Kong Sinan, setelah kalah sambut ame Kong Ayar di Karet, Tenabang.

Kapan ade waktu kite bedami perihal kesejarahannye Bang, pegimane?

Tabe'
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: cingkrik
« Reply #733 on: 19/12/2008 11:06 »
saya lihat movie yg di:
http://videosilat.com/video/54a8af6787155ef/jurus-tablo

itu cingkrik bukan ya?


Kalo menurut nyang postingin, namenye maenan Bongkaran Tenabang, kemungkinan ade pengaruh dari Cingkrik (Goning) bole jadi pengembangannye (CMIIW). Mohon maap kalo sale.

Tabe'
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

Abraham

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 235
  • Reputation: 6
  • Never know what will happen on tomorrow
    • Email
Re: cingkrik
« Reply #734 on: 20/12/2008 23:16 »
si pitung dari rawabelong pake silat cingkik bukan

maaf y nanya2 dikit :)

Kalau om Dicky Zulkarnaen-nya dia silat Garutan. Dia jago beneran loh. Malah, konon pak Bokir aja jadi bulan-bulanan dia.

Pukulannya bukan dengan kepalan, tapi notog dengan ujung-ujung jari.

pak bokir jadi bulan2an?

yang disini ya kang http://www.livevideo.com/video/E9B88E82AC314D8BA8204B60FF4CA131/silat-si-ronda-4-comedy-.aspx

 [run]

Permisi numpang nyimak..nonton video yg di link tsb. ternyata Nasir dan Bokir emang terlihat spt pesilat betulan. Apa mrk benar2 pesilat (diluar skenario) atau gerakan2 tsb. hanya acting belaka.

Onegai Shimasu..Please tech me..Tolong ajari saya

 

Powered by EzPortal