+-

Video Silat

Shoutbox

23/12/2019 08:32 anaknaga: Tidak bisa masuk thread. dah lama tidak nengok perkembangan forum ini.
salam perguruan dan padepokan silat seluruh nusantara.
02/07/2019 18:01 Putra Petir: Akhirnya masuk jua... wkwkwk
13/12/2016 10:49 Taufan: Yuk ke Festival Kampung Silat Jampang 17-18 Desember 2016!!!
20/09/2016 16:45 Dolly Maylissa: kangen diskusi disini
11/02/2016 15:58 Taufan: Alhamdulillah SS sudah ON lagi ;-)
07/01/2016 10:00 luri: wa 'alaikumussalam
04/01/2016 20:21 May Lee: Assalamu 'alaikum
View Shout History

Recent Topics

PPS Betako Merpati Putih by acepilot
14/08/2020 10:06

Minta Do`a dan bimbingan para suhu dan sesepuh silat :D. SANDEKALA by zvprakozo
10/04/2019 18:34

On our book: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
13/03/2017 14:37

Siaran Radio ttg. Musik Pencak Silat di Stasiun "BR-Klassik / Musik der Welt" by Ilmu Padi
12/01/2017 16:19

Tentang buku kami: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
17/10/2016 20:27

Hoby Miara Jin by anaknaga
19/09/2016 04:50

TALKSHOW SILAT - Silat Untuk Kehidupan by luri
22/06/2016 08:11

Thi Khi I Beng by aki sija
17/08/2015 06:19

[BUKUTAMU] by devil
09/06/2015 21:51

Daftar Aliran dan Perguruan di Indonesia by devil
01/06/2015 14:01

SILAT BERDO'A SELAMAT by devil
01/06/2015 13:59

Persilatan Jurus Lima (Sabandar) by Marsudi Eko
14/05/2015 19:36

Kebugaran Merpati Putih by mpcrb
22/04/2015 16:16

PAWAI JAMBORE PENCAK 2015 by luri
20/04/2015 16:20

ALM. Kong Nur ( BEKSI Kampung Sawah) by initial_d
30/03/2015 14:02

SilatIndonesia.Com

Author Topic: cingkrik  (Read 263976 times)

one

  • Moderator
  • Pendekar Muda
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 24
  • Posts: 845
  • Reputation: 66
Re: cingkrik
« Reply #375 on: 27/02/2008 17:07 »
ya deket dong Boss, entu "beliau" bedua satu guru, cume dua-duanye pada pinter modifikasi (kayak motor aje ;D)...turunlah jurus nyang sekarang [top] entu nyang ane dapet dari keliling

salam,

one
BBM

qbstudio

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 67
  • Reputation: 2
  • Perguruan: Pencak Silat
Re: cingkrik
« Reply #376 on: 28/02/2008 17:53 »
Salam perguruan.

Saya ngikutin thread ini dari awal.  Saya ndiri belajar Cingkrik di Pos Pengumben. Tapi maaf, ini bukan mau sombong. Cuma sekedar mau kenalan ama yg lain. Saya emang demen main 'underground'. Maklum, silat kan mainan bawah. Jadi kite seneng main bawah. hehehe.... Sekalipun undercover begini, saya terbuka. Sekedar sharing, saya punya basic di silat lain. (Ada tuh threadnya di sebelah). Tiap datang kemana, saya selalu perkenalkan diri basic aye. Filosofinya: datang nampak muka, pergi nampak punggung. Alhamdulillah ga ada yg salah paham. Malah aye dibilang orang gila. Heheh.. Abis kalo silat udah bawaan sehari-hari, apa aja jadi saudara. Ngomong2 bang Office Boy kemana yah.
Kayanya kenal deh nih.

Salam
"Lahir silek ka mancari kawan, batin silek ka mancari Tuhan"
=============================================

Unknown

  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: cingkrik
« Reply #377 on: 28/02/2008 18:01 »
wah, nongol satu lagi nih jago cingkrig.
salam kenal deh bang, cerite2 dong ttg pengalaman ente meguru cingkrig. kalo boleh tau di pos pengumben di mane nye, bang?

salam

qbstudio

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 67
  • Reputation: 2
  • Perguruan: Pencak Silat
Re: cingkrik
« Reply #378 on: 28/02/2008 18:12 »
waduhh... Bang Rasyid... aye bukan jagoan. Jangan begitu dunk ah.. Baru juga duduk, jadi diri lagi da tuh. Hehhehe... Aye mau nonton aje.. ni karcisnye..
Pos Pengumbennya deket lampu merah, perapatan Permata Hijau.

Salam
"Lahir silek ka mancari kawan, batin silek ka mancari Tuhan"
=============================================

Unknown

  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: cingkrik
« Reply #379 on: 28/02/2008 18:26 »
nyang begini nih nyang ane demen...
percaya dah, kalo anak2 cingkrig mah pada rendah hati semua. tapi kalo dah silup, weit..ati2...hehe...
met gabung bang, di sini tempat kumpulnye jawara cingkrig. dari sang senior gan iwan ampe cingkrig generasi biru nye abang jali ;D.
kalo ane mah cuman penggembira doang, ngeramein nih tongkrongan.

salam

one

  • Moderator
  • Pendekar Muda
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 24
  • Posts: 845
  • Reputation: 66
Re: cingkrik
« Reply #380 on: 28/02/2008 20:39 »
weeiit jangan salah, nyang jadi palang pintu bukannye nyang jago...cuma nyang mao korbanin diri aje. Aye mah belajarnye baru, nyang lama jalan-jalannye ;D

buat abang nyang baru nongol, ane ucapin met gabung bang...ati-ati bang disini nyang gile silat ame gile beneran agak suseh dibedain x-))

Bang Rasyid maenannye apik manteb...bener apalagi kalo pas di kasih kopi pait ame kopi manis, kasih deh cerutu ngebul...bisa gerak sendiri [lucu].

Anak Cingkrik mah pade asyik bang, bukan cume nyari temen...nyampe nyari nyang udeh kagak dicari orang dicari juga (kayaknye udeh pada akut gile silatnye..) ;D ;D ;D

ayo deh bekumpul...ngopi ame ngobrol ampe pagi...rata-rata kuat abis bang  [top] [top] [top]

salam,



one
BBM
Cingrik 4 ever

qbstudio

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 67
  • Reputation: 2
  • Perguruan: Pencak Silat
Re: cingkrik
« Reply #381 on: 29/02/2008 10:47 »
Bang Iwan....makasih atensinya...  Iya nehh.. asik juga ketemu yg udah same-same gila-nya. Hehehe.. Gimana kagak gile, mase cuma kopi doank-an ampe pagi. Nah, kebetulan aye bawa kacang nee. Kebetulan warung sebelah masih buka udah malem bgini. Sembari ngopi makan kacang.. Aye angkat topi buat nyang punya ni gelanggang.... hehehe

Salam
"Lahir silek ka mancari kawan, batin silek ka mancari Tuhan"
=============================================

Unknown

  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: cingkrik
« Reply #382 on: 29/02/2008 11:04 »
makin rame aje nih cingkrig, hayyaaaa...owe demen banget dah. ayo nyang laen pada nongol lagi dong. jago2 singe deprok, singe saup, singe beset pade ke mane nih..

lanjuut

Gobrek

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 126
  • Reputation: 5
Re: cingkrik
« Reply #383 on: 29/02/2008 14:49 »
waduhh... Bang Rasyid... aye bukan jagoan. Jangan begitu dunk ah.. Baru juga duduk, jadi diri lagi da tuh. Hehhehe... Aye mau nonton aje.. ni karcisnye..
Pos Pengumbennya deket lampu merah, perapatan Permata Hijau.

Salam


weeeiiiittttssss....welkam bang ha ha...
pos pengumben yak..deket tuh sama rumahnye bang rasyid...ya kira2 sepeminuman teh lah...lsg aje bang kontek2an..sape tau bisa dirojer..pasti bang rayis lsg meluncur ke tkp

kl gak keberatan...boleh di post bang kronologis cingkriknye !!!

salam
dendy

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: cingkrik
« Reply #384 on: 29/02/2008 17:32 »
Salam kenal Bang Qb...namenye siape sih? (kayak toko buku... ;D)

Ame ane nyang masing ijo...

Boleh deh bang,kalo ade tempo kite kongko...dimane kek gitu..
Cuman ye.. begitu daah...anak2 Cingkrik tukang ngebanyol, jangan dimasupin ati aje deh koncinye...

Anak2 Cingkrik belon ade wadahnye aje, udeh pade "taisen" kayak nomer hwa hwe...apelagi kalo udeh dibikinin wadahnye...bise2 nyang jadi tuan rumah keblingsatan keabisan kopi ame gule.

Mingkinan banyak nyang ngumpul lebih bagus dah...

Contohnye nih...ane kepikiran ame Cingkrik Rawe Belong-Depok, bawaan Kong Sakam nyang Bang Gobrek bilang...bahwa Kong Sakam bukan murid Kong Sinan melainkan taisen seperguruan....Nah dari sini bise jadi nyang belajar Cingkrik ame satu guru (belon diketauin) ade 3 orang nyang kedata yaitu Kong Goning, Kong Sinan, dan Kong Sakam.

Berarti Kalo ade Cingkrik Sinan, Cingkrik Goning mestinye kudu ade dong Cingkrik Sakam...? Tul gak...?

Pegimane nih pare juware2 dan centeng2 Cingkrik...?

Tabik,...Jali.
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

one

  • Moderator
  • Pendekar Muda
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 24
  • Posts: 845
  • Reputation: 66
Re: cingkrik
« Reply #385 on: 01/03/2008 21:37 »
buat abang-abang,
kite (ane, bang Ajad, bang Rasyid, Bang Nizam and Ujang Baden, Alam, uda Parewa, dll) ngumpul ampe tadi sore dari tadi malem...(abis "ngabur") ngengokin bang Nani nyang katenye sakit...eh kita ke sono, ane gubrak-gubrak nyang lagi merungkut di tempat tidur, kite paksa bangun.. dasar pendekar...meskipun sakit kalo nyang namenye kedatangan tamu "gile", maksain juga buka jurus ama maen atu dua gebrakan...ane mah ngakak abis... [lucu] [lucu] [lucu] tuh badan keringet dingin ngoprot ngeladenin tamu nyang rada-rada.

salut buat abang ane (bang Nani/Sani) ..pokoknye top abis [top] [top] [top], pagi ngerengkol di kasur, siang cerita ame maen ame kite-kite...sore udeh segeran dikit....T O P, eni baru nyang namenye pendekar. Ngasih sesuatu nyang berharga tanpa ngerasa sayang elmu ame takut kesaingin...

salam,

one
BBM

NB: data Cingkrik udah ampir kelar nih...kita siap-siap ketemuan buat nyatuin semua data untuk penulisan dokumentasi. Kita kayaknya wajib ketemuan nih..
buat Cingkrikers ayo kite siap-siap..

ane perhatiin tadi Pendekar Samui nongol lagi, selamet gabung lagi Pak. salam.

Elang

  • Guest
Re: cingkrik
« Reply #386 on: 01/03/2008 22:32 »

Kalo datanya udah lengkap, stasiun TV udah Kontak ke ane, mo meliput silat ini, kronologisnya akan sangat menarik sekali.


one

  • Moderator
  • Pendekar Muda
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 24
  • Posts: 845
  • Reputation: 66
Re: cingkrik
« Reply #387 on: 01/03/2008 23:35 »
makasih atas perhatiannye Bang, ane sih ame temen-temen pengen banget kalo silat eni punye dokumen buat ke depannye. kite gak pernah bakalan bisa sendiri-sendiri ngebikin catetan kalo gak pada kompak punya niatan sama.

abang-abang laen yang nyumbang data entu nyang seharusnye dapat acungan jempol [top] [top] [top] (kayak Bang Gobrek, bang Office Boy, Jalan 6, Jalatunda , bang Rasyid, bang Deprok dll) buat ke depan mungkin jalan-jalan kite akan lebih tertib nyari data ketimbang nyang udah-udah.

salam (ane ngantuk banget....)


one
BBM

parewa

  • Administrator
  • Calon Pendekar
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 6
  • Posts: 601
  • Reputation: 50
Re: cingkrik
« Reply #388 on: 02/03/2008 12:25 »
sekedar info.... 8)

sabtu siang kmrn, padepokan kedatangan tamu seorang bule orang Swedia nyang badannye keker n gede banget..... doi mencari pesilat... Alhamdulillah ketemu sama babe Tb Bambang, dan dibikin jungkir balik sama si babe Bambang yg badannye kecil begitu... [top] :w

ane kagak liat kejdiannye, tapi denger cerite dari seorang sahabat silat yg kebetulan disamperin oleh si bule di mushalla, dan doi yg mengarahkan si bule ketemu dg babe Tb Bambang......  ::) Tapi ane udah ngobrol dg babe Bambang, dan beliau membenarkan kejadian ini...... katenye si bule mau datang lg minggu depan krn salut dg permainan cingkrik... mnrt babe, kang One mesti siap2 nyobain si bule...... :w =))) [yahoo]

Salam.
« Last Edit: 02/03/2008 12:31 by parewa »

one

  • Moderator
  • Pendekar Muda
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 3
  • -Receive: 24
  • Posts: 845
  • Reputation: 66
Re: cingkrik
« Reply #389 on: 02/03/2008 23:04 »
insya Allah ane temuin... [top]

salam,


one

 

Powered by EzPortal