+-

Video Silat


Pencak Malioboro Festival II , 2 Juni 2013
bandrong - pasangan
GGBD - Demo / Aplikasi #3
pendekar - silat ki ontong 1
Peragaan Jurus Cikalong
Beksi, Peragaan Jurus #02
Silau Macan
eko wahyudi juara dunia 2010 pencak silat
Silat Tradisional di Pencak Silat Word Championshi

Shoutbox

13/12/2016 10:49 Taufan: Yuk ke Festival Kampung Silat Jampang 17-18 Desember 2016!!!
20/09/2016 16:45 Dolly Maylissa: kangen diskusi disini
11/02/2016 15:58 Taufan: Alhamdulillah SS sudah ON lagi ;-)
07/01/2016 10:00 luri: wa 'alaikumussalam
04/01/2016 20:21 May Lee: Assalamu 'alaikum
30/03/2015 14:06 initial_d: Sepi amat ya bang, pada kemane nih penghuninya....
20/10/2014 15:28 kunderemp: Ya.. om Taufan.. Tanggal 11 lalu saya masih di tengah hutan di Bakan.
View Shout History

Recent Topics

PPS Betako Merpati Putih by acepilot
18/10/2018 17:03

On our book: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
13/03/2017 14:37

Siaran Radio ttg. Musik Pencak Silat di Stasiun "BR-Klassik / Musik der Welt" by Ilmu Padi
12/01/2017 16:19

Tentang buku kami: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
17/10/2016 20:27

Hoby Miara Jin by anaknaga
19/09/2016 04:50

TALKSHOW SILAT - Silat Untuk Kehidupan by luri
22/06/2016 08:11

Thi Khi I Beng by aki sija
17/08/2015 06:19

[BUKUTAMU] by devil
09/06/2015 21:51

Daftar Aliran dan Perguruan di Indonesia by devil
01/06/2015 14:01

SILAT BERDO'A SELAMAT by devil
01/06/2015 13:59

Persilatan Jurus Lima (Sabandar) by Marsudi Eko
14/05/2015 19:36

Kebugaran Merpati Putih by mpcrb
22/04/2015 16:16

PAWAI JAMBORE PENCAK 2015 by luri
20/04/2015 16:20

ALM. Kong Nur ( BEKSI Kampung Sawah) by initial_d
30/03/2015 14:02

maenpo Cikalong by aki sija
25/02/2015 22:01

SilatIndonesia.Com

Author Topic: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM  (Read 19868 times)

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« on: 21/08/2008 08:29 »
salam,
iseng-iseng kepikiran pengen belajar nulis cerita silat.
Ini cerita sengaja dibikin khas Betawi, baik tokoh, tempat, bahasa, dan budaya nya.
Mohon maap kalo di dalam kalimatnya banyak bikin bingung sobat2 sekalian,
maklum baru belajar,
bagi sobat2 andai ada kalimat yang bikin bingung,
silaken ditanyaken artinya
insyaallah bang jali ama bang Dboels bisa kasih penjelasan.
Cerita ini cuma fiktif dan rekayasa sendiri,
terbuka bagi temen2 yang mau menambah jalannya cerita..
silakan, diinterupsi juga boleh
bahkan interupsi malah bisa menambah ide2 baru..

tabek
« Last Edit: 22/08/2008 13:23 by Sosro_Birowo »

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #1 on: 21/08/2008 08:36 »
SOMAD JAGO MUDE KEBON DALEM
(1)
“Mad…Somad…!!!”
“Iye, nyaaak…”
   
“udah mo asar, brenti dulu latiannye. Bantuin enyak nimbe in aer, ngisi kolem. Sekalian padasan buat ngambil aer wudhu ntar engkong lu mo sembayang asar kagak ade aer nye dah.. udah nye lu mandi dulu  yee sebelon sembayang asar”


“Iye, nyak. Iye, nyerocos aje…” somad brenti latian sembari ngedumel. Enyak nye emang bawel tapi Somad paham banget entu karene die anak semate  wayang yang paling disayang.
Somad, lelancur umur  enembelas taun emang anak atu-atunye Nyak Halimeh. Sejek ditinggal mati babe nye setaun kemaren, die cuman tinggal ama enyak same engkong nye, di Kebon  Dalem, sebelah bekulon nye Rawe Bangke Ujung,Betawi. Jadi Somad sadar banget kalo die kudu berbakti ama enyak nye
Babe nye, Bang Marjuki, dikenal sebage juware maen pukulan. Orang nye gagah, teges,  paling kagak demen ama yang name nye kejahatan,  maling, rampok, bergajulan udah keder duluan kalo denger name Bang Marjuki.  Tapi Bang Marjuk (panggilan nye) punye ati yang baek, lembut dan penyayang. Terutame ama anak bininye..Bang Marjuk ngewarisin maenan dari babe nye Kong DulAmit. Maen pukulan khas Betawi yang cepet, keras dan kude-kude rendah.

 “Maen pukulan, kate Bang Marjuk, bukan buat jadi jagoan, bukan buat belagu, pental-pentil, maen keprok orang, bukan..Belajar maen pukulan gune nye supaye kite sadar ame tanggung jawab yang Alloh kasih ke kite, tanggung jawab buat jage diri, keluarge, bangse dan negare. Maen pukulan kia latih supaye kite sadar kalo dipukul tuh sakit, jadi kite kagak bakal sembarangan jatohin tangan mukul orang, di samping entu, maen pukulan juge warisan orang tue kite yang perlu kite rawat, kite jage..Sebab maen pukulan bagian dari seni budaye leluhur nyang punye nilai tinggi. Belajar maen pukulan juge buat manjangin silaturahmi dan tawadhu’ ke hadirat Alloh SWT”.
Dari mulein nginjek akil baleg, Somad udah dididik lahir batin ame babe nye. Belajar ngaji, sholat ame maen pukulan jadi makanan arian si Somad. Ngkali emang udah keturunan, Somad demen banget belajar maen pukulan. Bangun tidur sebelon subuh, ngisi kolem aer, mandi, shoalt ngaji, trus die udah latian.  Pulang dari madroseh, abis sembayang lohor, die latian lagi ampe asar. Abis Isya die latian lagi ampe ampir jem 12 malem.

Sekarang udah jadi perjake, Somad mangkinan keliatan jadi. Badan nye tinggi, sedeng, kagak kurus kagak gemuk. Kulit nye gelap ciri khas anak kampung, rambutnye tebel rada kaku tapi rapi kalo di sisir tande nye die sedikit kaku orang nye tapi jujur. Jidat nye lebar, alis kereng. Kate orang-orang tue, ni anak bakalan jadi orang pinter. Idung nye mancung, mate nye rada riyep tapi tajem, bibir tipis di tambeh ama lesung pipit. Kalo dah mesem, bukan maen dah..anak perwan sekampung bakalan kagak bise tidur kalo dimesemin….
   
Sembari ngos-ngosan, somad jalan ke sumur buat nimbain aer ke kolem. Enyak nye masih ribet didapur nyiapin makanan buat ntrar malem.
“Nyak….kolem udah penuh, padasan juge udah aye isiin. Aye mandi dulu ye, trus langsung ke langgar nungguin engkong di sono. “Iye, Mad…” enyak nye nyaut.
“Assalamualaikum, Mad..”
“Wa alaikum salam warahmatullahi wabarakatuh…, eh engkong”
“Iye Mad, lu qomat deh. Kita jamaah dulu. Aye, Kong..” Somad qomat, ngkong ame cucu nye langsung sholat. Rapi wiridan..
Kong Sadeli, engkong nye Somad dari enyak nye. Die dikenal di Kampung Dalem sebage guru ngaji, orang nye baek banget, kagak pernah ngomel ape lagi marah-marah. “Marah tuh perbuatan syaiton” gitu kate Kong Sadeli kalo nasehatin orang nyang lagi marah. Badannye kurus tinggi, muke nye bersih, kulit nye alus mirip orang gedongan. Nyang rada aneh, sorot mate Kong Sadeli tajem banget persis piso belati yang diasah siang malem.

“Mad.., engkong mo ngomong nih”
“aye kong..”
“Gue peratiin lu rajin bener latian maen pukulan nyang babe lu ajarin, emang lu mo jadi jagoan,Mad? Babe lu kan udah kagak ade, pelajaran lu udah sampe mana?”
“Aye si kagak ade niatan mo jadi jagoan, Kong. Cuman dulu Babe perneh mesenin, lelaki kudu kuat lahir batin. Udahan lagi kate Babe nih maenan warisan Kong DulAmit, babe nye Babe. Babe kuatir nih maenan bakalan ilang kalo aye kagak tekunin. Nah aye sekarang juge bingung Kong, Babe cuman ngajarin 5 langkeh ame 3 jurus doang. Kagak pernah diajarin gune nye buat apaan. Cuman nderesin aje tuh maenan. Mangkenye ampe sekarang aye tetep aje deresin tuh langkah ame jurus, entu kan wasiat Babe, Kong..”

“Jajal lu jalanin, Mad..gue mo liat”
“Lah, pan engkong kagak demen ame maen pukulan? Engkong pan guru ngaji?”
“Udah jalanin, bawel banget luh!!” Kong Sadeli ngomel tapi mesem.
“Ye iye dah kalo engkong nyuruh mah aye siap aje.”

Somad bediri, keluar dari langgar. Belasan taun die ngederesin ni maenan, perasaan Somad die udah faseh banget. Langsung die pasang, ambil langkah satu. Ketepak-ketepok, sreet..sreet..abis.
Langkah due, langkah tige, ampe abis. Trus die maenin 3 jurus tambahan. “Udah Kong..pegimane?
“Mad..mad…belasan taun lu latian mase cuman begitu doang.. ”. Kong Sadeli komentar kayak paham aje..
“Lah emang engkong ngarti? pan aye udah jalanin cakep banget tuh..”
“Cakep apaan…gue nyang udah bau taneh aje masih bisa lebih alus dari langkah lu. Jajal sini lu pukul gue..”
“Aye kagak saleh denger nih Kong? Kapan engkong udah tue, udeh 80 taun, kagak bise maen pukulan lagi..”
“Hahahahaaaa… lu pukul dah gue. Gue sembari merem” Si Engkong mangkin manasin Somad.
“Baek Kong, tapi jangan salahin Somad ye kalo bibir engkong jontor..”

Somad siap-siap mukul. Kude-kude kuat, kaki kanan di depan ditekuk. Kaki kiri di belakang ngelebar ngebentuk letter ’ siku 90 derajat’ ngediri setengah badan. Somad mo maen curang. Tadi ngancem mo mukul bibir, tapi dari pasangannye die mo mukul lambung atawe ulu ati engkong nye. “Biar tau rase nih aki-aki..” Sreettt..wuut..tangan kanan Somad kenceng masuk, tangan kiri nye ngiring  di antare sikut ame pergelangan tangannye. Die inget pesen babe nye, “setiap lu begerak, kedue tangan lu jangan jauh-jauh, iringin terus”.

“Astaghfirullah ….” Somad nyebut saking kaget nye. Die udah mukul kenceng banget, tapi engkong nye diem aje. Telat!! Pukulannye ampir nyampe, Somad kagak sempet narik lagi tangannye.  Sepersekian detik lagi Kong Sadeli bakalan kelenger nih. Tapi…
GEDUBRAAKK!!
Somad kejengkang , ngusruk muke duluan nyium tanah. Bukannye sakit, Somad malahan bingung kagak abis pikir.. “Bangun, Mad…” Kong Sadeli tarik pundak Somad. Lagi-lagi aneh, tangan Kong Sadeli yang lembut mendadak kerasa keras dan kuat banget, pundak Somad kayak diremes. Otomatis die bediri ngikutin tarikan tangan engkong nye.
“Kong, Engkong tadi pake elmu gaib ye?” Somad penasaran.
“Elmu gaib pale lu peyang…Lu ngarti kagak kenape lu bise jatoh? Kapan lu udah latian be taun-taun, udah apal tiap langkah ame jurus nye, kenape lu gampang banget jatoh? Ame aki-aki lagi…”
“Aye kagak ngarti, kong..”

“Begini Mad, lu emang udah apal langkah ame jurus nye. Tapi lu baru sampe di situ doang, lu baru nyampe kulitnye, belon ampe ke kaedah-kaedah nye ape lagi roh nye tuh maenan. Tadi tuh lu bikin kesalahan fatal, begitu lu udah nyerang, pikiran lu becabang. Lu takut gue kelenger kan? Takut gue kagak kuat nahan pukulan lu? Nah, begitu pikiran lu becabang, kecepetan ame kekuatan pukulan lu jadi berkurang jauh. Gue bisa nge rase in, mad. Mangke nye gue tinggal papag aje tangan lu, gue robah arah nye, gue manpaatin tenage lu trus gue buang dah. Ngejoprak kan lu?”

“Maapin aye Kong, aye bute selame eni kagak nyadar kalo engkong ahli maen pukulan. Maapin juge tadi aye udah niat mukul ulu ati engkong…” Somad minte maap sesenggukan sembari cium tangan engkong nye.
“Udah Mad, kagak ape-ape, gue maklum lu masih mude, darah lu masih panas. Tadi gue sengaje mancing emosi lu, nah lu kudu inget, begitu lu emosi maka lu udah kalah. Lu jangan kecil ati, latian lu selama eni cukup buat jadi pondasi. Mulein sekarang, Gue bakal terusin pelajaran yang babe lu kasih, gue matengin lu punye maenan, dan…gue warisin elmu-elmu gue semue buat lu…”
“Kong….” Somad sesenggukan saking terharu nye. Die kagak pernah nyangke kalo engkong nye yang die kenal selama eni baek, lembut dan alim ternyate seorang jaware sejati.  Dipeluk nye kaki engkong nye, dicium nye tangan Kong Sadeli.
“Aye bakalan belajar tekun dan taat ame semua nasehat engkong..”

“Udah deh, udah mo maghrib, lu ajan dulu, panggil tetangge-tetangge buat jamaah maghrib, abis ngaji kita mulein latian lagi”.
“Aye Kong..”
Somad kayak orang yang baru lahir lagi, semanget nye muncrat, muke nye seger, langkah  nye tegep. Awal perjalan hidup baru  Somad sebage JAGO MUDE KEBON DALEM di mulai ini hari..

-Bersambung-
« Last Edit: 22/08/2008 13:29 by Sosro_Birowo »

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #2 on: 21/08/2008 09:06 »
 [yahoo] [yahoo]


Abang kite mulai beraksi.....mantabbb.. [top] cepetan bang bikin lanjutannye...

DBoels
« Last Edit: 22/08/2008 13:24 by Sosro_Birowo »
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #3 on: 21/08/2008 09:17 »
Kapan ade waktu kumpulin dah Bang Ocid bentuk sinopsisnye, nti ane nyang nyusun storyline, ane lagi milah milih cerita buat dijadiin komik  cerite fiktif maupun non fiktif...insya Alloh kalo dana tabungan ane ude kekumpul banyak mao dicetakin.

Lanjuut Baaaang....!

Tabe'...Jali
« Last Edit: 22/08/2008 13:24 by Sosro_Birowo »
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #4 on: 21/08/2008 09:22 »
yups...
di muke ane dah bilang kalo nih cerite
very..very opened
so, ente-ente sanget dimungkinken buat nerusin nih cerite

tabek
« Last Edit: 22/08/2008 13:13 by ochid »

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #5 on: 21/08/2008 10:37 »
B@ng Orchid,...

Lagi kemarenan ade sinetron nyang ngangkat Somad sebage jagoan, judulnye "Unjug Gigi"...Nyang meranin Mandra ame Mastur...nonton gak? ni cerite fiksi.

Tadiannye Si Mandra mo ngebikin cerite Sabeni atawe Entong Gendut...gak tau pegimane ceritenye, kagak jadi...denger2 sih kagak dapet ijin, lantaran nyang meranin si Mandra. Coba kalo bang Sarkem nyang meranin (jadi Hantu Blau)...pasti dijinin. [lucu]

Tabe'...Jali
« Last Edit: 22/08/2008 13:25 by Sosro_Birowo »
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #6 on: 21/08/2008 11:21 »
wah, kagak sempet nonton tuh, cing..
nah ni jg kagak tau kenape kok name Somad nyang nongol jadi peran utama..
« Last Edit: 22/08/2008 13:25 by Sosro_Birowo »

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #7 on: 21/08/2008 11:25 »
SOMAD JAGO MUDE KEBON DALEM
(2)

Seperti biase nye ba’da Maghrib anak-anak Kampung Dalem belajar ngaji ame Kong Sadeli. Somad nyang kebetulan cucu kesayangan engkong udah puluhan kali khatam 30 jus, bace an nye faseh, tajwid nye bener, makhroj nye pas. Orang kate kalo die lagi nderesin Qur’an merdu banget, makhroj ame tartil nye jelas bekelime, bikin merinding kite nyang dengerin.
Nah Somad udah bise bantuin engkong nye ngajar ngaji, jadi murid-murid dibagi due kelompok. Kelompok yang baru belajar ame kelompok yang udah faseh tinggal matengin tajwid ame tartil nye..

Di bagian nyang masih ijo eni nih nyang ade setori romantika nye, soal nye di sini ade murid perempuan kembang mawar kampung Dalem. Name nye Nur Qomari, biase di panggil enur. Sebage mane name nye, NUR QOMARI, cahaya bulan..nih anak emang muke nye besinar terang kayak bulan tanggal lime belas, putih bersih ber cahaye. Alis nye item kereng, rambutnye lemes panjang se pinggang, item kayak areng. Idung nye mancung-bangir ngegemesin, mate nye tajem, bulu mate nye lentik. Nyang sering bikin Somad gemeteran kalo ngajarin si Enur nih, bibir nih anak..tipis merah, basah biar kagak pake lipen setip. Belon lagi kalo Somad lagi nyontohin bace an, Enur suke ngelirik Somad. Jadi dah Somad grogi. “A’uuuudzuu bi…bill..bi..billl..” Somad lupe bace audzu aje gare-gare dilirik ame Enur.

Enur anak nye Bang Solikun. Juragan Sado di Kampung Dalem, Orang nye pendiem, dan..Jawara sepangkatan Bang Marjuk. Bang Solikun masih ke itung encang nye Somad, sodare misan Bang Marjuk.
Biar kate dulu keliatan nye kagak ade masalah antare Bang Marjuk ame Bang Solikun, sebenernye ade persaingan diem-diem, Due Jawara eni sodare satu guru waktu belajar maen pukulan BELUT PUTIH dari Kong  DulAmit. Bang Solikun ngerase dibeda in ame encing nye dalem hal pelajaran. Padahal sebenernye  same aje, Kong Dul kagak pilih kasih. Cuman Kong Dul eni kan emang keras kalo ngajar, kalo salah ye dibentak. Kude-kude kurang betaju..abis dah didepak.

Bang Solikun merase tersinggung kalo diomelin, maklum aje name nye juge ponakan ame encing.. Bang Marjuk, biar kate ame babe nye kendiri, belajar sungguh-sungguh. Waktu besambut ame Solikun ye bebeneran, Sabet bener, tepak bener, rambet, rimpes, jugil, bentus bebeneran banget..Permaenan kedue nye same-same cakep, rapi dah.. Kalo Bang Marjuk orang nye terbuke, blak-blakan. Bang Solikun pendiem, tapi kalo sambut ye kejem juge. Pernah suatu malem, gare-gare Solikun sedikit ngelamun, pipinye kene kepret Bang Marjuk, Praakk…

“Buseett…lu bebeneran Juk?”
“Maap, Kun..nah elu ngape ngelamun aje. Kapan kate Babe pukulan keras cepet kagak bole dipentil. Tadi lu pentil, ye tangan gue ilang trus masup. Jangan salain gue kalo lu kene kepret.”
“Jadi..ayo lagi. Lu nyang masup, Juk”

Solikun pasang pake langkah tige. Kaki kiri nye di depan, kanan di belakang ngebentuk siku. Kude-kude kagak begitu lebar, sedeng aje selebar pundak, badan bediri rileks. Tangan kiri di depan, tangan kanan di belakang. Nih pasangan sebenernye pasangan buat masuk, tapi solikun cerdik. Die minte Bang Marjuk yang masuk, tapi die juga mo ngeduluin masuk.
Begitu Bang Marjuk masuk nyodok ke ulu ati nye, die pecah luar. Tangan kiri Bang solikun mapag, ditempel nye tangan Bang Marjuk, sembari dirimbang, tenage Bang Marjuk dirobah. Bebarengan tangan kanan Bang Solikun nyangkol atawe bandut kantong menyan Bang Marjuk. Seettt…Bang Marjuk pecah ke kiri, nepak mo nangkep tangan sembari bawe turun. Bang Solikun kagak kalah cepet, kaki kanan nye geser, kaki kiri nye nyabet sembari tepak gedor pake tangan kanan. Bang Marjuk kaget, pecah mundur. Diuber, pukulan susun dilancarin bang Solikun. “Awas Bang…” Gubraaaakkk!!! Mate kaki Bang Marjuk kesenggol cegatan bang solikun, keseimbangan nye ilang dan kagak ketulungan lagi die kejengkang.

Seri : satu-satu

Dari tuh setori, ampe sekarang Bang Solikun tetep merase kurang puas..
Ape lagi die peratiin Somad rajin banget latian nye. Pernah Somad minte dibenerin ame encang nye.

“Cang, Babe kan udeh kagak ade. Menurut cerite Babe, encang dulu belajar bareng babe ame engkong. Trus kate Babe lagi, encang maennye lebih rapi dari babe. Kalo bole, aye minte tulung dibenerin, Cang. Pelajaran aye dari babe bari ampe langkah ame jurus doang, belum ade sambutnye..Pegimane, cang?”
“Kagak bisa, Mad..lu belajar aje kendiri, lagian buat apaan belajar maen pukulan? Lu mo jadi jagoan kayak Babe lu? Udah deh, gue empet kalo inget jaman dulu gue belajar ame engkong lu”.
Udah, segitu doang..Somad segen minte lagi. Soal nye die paham banget kalo encang nye orang nye pendiem dan kaku. Susah diajak ngomong. Padahal Somad demen banget lame-lame di rumah encang nye. Soal nye ape lagi kalo bukan ade si Cahaya Rembulan, Nur Qomari nyang diem-diem udah ngebetot die punye ati..

-bersambung-
« Last Edit: 22/08/2008 13:29 by ochid »

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #8 on: 21/08/2008 11:36 »
B@ng Ochid,...

Kalo bisa setting nama tempat Betawi ditonjolin, slipun fiksi. Kampung dalem daerah mane sih...? tapi kalo nyerepin name maenan BELUT PUTIH, ntu name beneran maenan anak2 Ujung Malang Bekasi. Terkenal nama maenannye Pejuang KH Nur Alie.

Tabe'...Jali
« Last Edit: 22/08/2008 13:26 by Sosro_Birowo »
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #9 on: 21/08/2008 11:58 »
nah, tu die..tadi nye mo nyebut tempat beneran
tp kuatir ad salah sebut, soalnye pengetahuan kite nyang masih minim
jadi kesebut dh nama kampung dalem, nyang maksud nye
ade di dalem kote betawi..

Ane pernah denger juge maenan belut putih
dari penuturan sodare-sodare
tapi kagak tau kalo tuh maenan dari ujung malang bekasi.
ga ade maksud mo ngutip maenan nye KH Nur Ali..

jangan2 ade hubungan nih??
« Last Edit: 22/08/2008 13:26 by Sosro_Birowo »

Sosro_Birowo

  • Anggota Senior
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 336
  • Reputation: 34
  • The best of us is never enough but God's love
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #10 on: 22/08/2008 11:13 »
Setelah membaca cerita yang begitu inspiratif dari penulis muda berbakat yang baru muncul...
Tidak ada kata lain selain : dahsyatt [top]..Top markotop [top] [top]..

Nggak nyangka dari pendekar berambut putih yang sejuk suaranya, halus pembawaannya, meski pernah didera serangan pinggang; lahir juga cerita menarik, tidak kalah dengan kopingho..

Ayo terus bang Ochid..Ditunggu lanjutannya..


Salam
S Birowo

-Mm bener : setting betawinya lebih bisa ditonjolin, tentu saja dengan nama ygn sedikit ditambah/kurang, biar gak sama dengan yg aslinya tapi tetep merek betawi Misalnya Kampung Tenabang Udik, Rawa Bangke Dalem..dll
-beberapa isitilah teknis perkelahian mungkin bagus dikasih gambaran/deskripsi lewat kata-kata, biar yg awam bealdiri dapet gambaran. Misalnya rambet, gedor, pecah,dll
-good work, keep on high spirit !!!
« Last Edit: 22/08/2008 13:27 by Sosro_Birowo »
Menguasai Kekuatan/kesaktian adalah untuk belajar rendah hati dan sadar akan adanya Kekuatan MahaTertinggi yaitu Sang Cahaya Kasih Sejati.

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #11 on: 22/08/2008 11:26 »
heheheee...
tengkyu bang sosro...setelah lama ga muncul
seperti biasa ente selalu penuh pujian

tambahin dong bang...

n.b
kayaknya perlu pertolongan Bang Admin
nih buat ganti Kampung Dalem
jadi Kebon Dalem
« Last Edit: 22/08/2008 13:27 by Sosro_Birowo »

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #12 on: 22/08/2008 16:35 »
SOMAD JAGO MUDE KEBON DALEM
(3)

"Mad, mari lu.."
"Aye Kong.."

"Sekarang ude waktu nye gue cerite riwayat permaenan yang lu dapet dari babe lu,
waktu kite masih mude -gue ama engkong lu DulAmit- , betemen baek
ampe kayek sodare kandung. Kite bedue juge same-same doyan belajar maen pukulan..
Ampir semua pelosok kampung di Betawi kite jelajahin nyari guru pukul,
beguru ke macem-macem maenan.
Dari Merunde kite dapet, dari Tenabang, Rawe Belong, Kemanggisan, Kampung Rawe
, Kampung Benteng, Petojo, Ampe ke Bekasi ame Depok.
Engkong lu Si Dul Amit paling demen ame maenan yang keras-cepet
lu tau kendiri kan badan nye udaeh tue aje masih keker. Die juge cerdik,
dari semue maenan yang dipelajarin, di cipte in maenan kendiri
di ringkes, kayak yang lu udah apal entu.
Nah, asal lu tau aje, dari langkah satu aje tuh maenan udah muter empat penjuru,
kalo sodare kite nyang dari Jawe atawe sunde bilang PANCER
Coba lu peratiin.
Langkah lu udah lemes, udah alus gue paling cuman kasih lu kaedah-kaedah nye aje."

"Nah engkong kendiri pegi mane ceritenye?"

"Gue emang demen maen pukulan, tapi laen ame engkong lu almarhum,
gue lebih nekunin kaedah nye maenan, gue kagak bikin maenan baru..
kalo udah paham kaedah nye, lu kagak perlu ngapalin langkah ame jurus lagi,
di kalangan kan kagak perlu apalan, kagak perlu mikir. Kayak tadi siang, begitu lu mikir
gw bise tau, dan gampang banget jatohin lu"

"Aye belon paham, Kong?"

"Ntar juge lu paham, pelan-pelan aje dulu..
Yang utame lu kudu paham dulu, kalo maen pukulan tuh sebenernya buat ngasah batin
habluminallah wa habluminannas.."

"kalo habluminannaas aye paham kong, tapi kalo maen pukulan buat
hubungan kite ame Alloh pegi mane jalannye?"

"Heheheeee....entu die nyang orang kagak banyak tau,
mulein sekarang lu kudu ngarti, Alloh bersifat Rahman dan Rahiim,
pengasih dan penyayang, atas dasar entu Alloh nyiptain mahluk termasuk kite, manusie.
Sifat kasih sayang eni kudu kite jage dan per tanggung jawabin. Nah, orang yang bise
maen pukulan kudu bise nerapin nih makne, jangan mentang-mentang jago
se wenang-wenang ame orang laen. Lu di kasih berkah bise maen pukulan,
jangan asal nge beri aje, lu kudu tanggung jawab ame tiap perbuatan lu
kalo lu udah bise begitu, berarti lu udah ngejalanin perentah Alloh,
artinye lu udah ngejalin hubungan ame Yang Kuase, paham lu?"

"Sedikit, kong.."
"Dasar lu badan doang nyang diempanin, heheheee..."
Nyang kedue, Maen Pukulan atawe silat kagak ade nyang bagus juge kagak ade nyang jelek.
Bisa bagus ato jelek tergantung kite nye kendiri. Jangan pernah lu anggap sepele maenan orang.
Sikap takabur, sombong, riya' cuman bikin lu kagak awas..

Nyang ketige,
Jangan sekali-kali lu punye niat nyelakain musuh,
sebise-bise nye hindarin bekelai, kalo terpakse juge lu hindarin
nyerang daerah bahaye di badan musuh lu, paham?"

"Paham, kong.."
"Tumben lu bise paham...ngomong-ngmong, pegimane hubungan lu ame enur?
gue liat lu bedua mingkinan lengket aje..."

"Bujug dah, engkong lagi ceramah silat, kenape jadi nanyein enur?, engkong cemburu ma aye?

"Huahahahahaaaa....tenang aje, Mad. Urusan Babe nye Enur ntar gue nyang beresin.."

Sreeettt...Nyawe si Somad ngedadak loncat,
ati nye jejingkrakan. Nur...Nur Qomari, tunguin Abang ye..

-bersambung_










 

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #13 on: 22/08/2008 21:34 »
makk nyyoossss....ane demen banget neh cerita kayak gini bikin hidup lebih hidup....GRP deh buat Pendekar Berambut Putih...

d'boels
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #14 on: 24/08/2008 07:56 »
hehehee...tengkyu, cing
paling ente demennye ama bagian yang romantis..
entar kite masukin dah
tokoh jawara dodol bulukan
bagian ngerecokin si enur

tabek

 

Powered by EzPortal