+-

Video Silat


Performance Silat Beksi H. Hasbullah
gerak cepat
Festival Silat Kampung Jampang - Cingkrik Goning
Peragaan Jurus Cikalong
Di belakang Layar Pendekar Macan Paku Banten
maung lugay performance, Jambore pencak silat
Tarung Bebas Genggong - Pesilat vs Santri
Acara Kramasan PS Bandrong Karang Tunggal - Anak #
Jambore Pencak Silat, Satria Nagagiri performance

Shoutbox

13/12/2016 10:49 Taufan: Yuk ke Festival Kampung Silat Jampang 17-18 Desember 2016!!!
20/09/2016 16:45 Dolly Maylissa: kangen diskusi disini
11/02/2016 15:58 Taufan: Alhamdulillah SS sudah ON lagi ;-)
07/01/2016 10:00 luri: wa 'alaikumussalam
04/01/2016 20:21 May Lee: Assalamu 'alaikum
30/03/2015 14:06 initial_d: Sepi amat ya bang, pada kemane nih penghuninya....
20/10/2014 15:28 kunderemp: Ya.. om Taufan.. Tanggal 11 lalu saya masih di tengah hutan di Bakan.
View Shout History

Recent Topics

PPS Betako Merpati Putih by acepilot
31/10/2017 13:13

On our book: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
13/03/2017 14:37

Siaran Radio ttg. Musik Pencak Silat di Stasiun "BR-Klassik / Musik der Welt" by Ilmu Padi
12/01/2017 16:19

Tentang buku kami: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
17/10/2016 20:27

Hoby Miara Jin by anaknaga
19/09/2016 04:50

TALKSHOW SILAT - Silat Untuk Kehidupan by luri
22/06/2016 08:11

Thi Khi I Beng by aki sija
17/08/2015 06:19

[BUKUTAMU] by devil
09/06/2015 21:51

Daftar Aliran dan Perguruan di Indonesia by devil
01/06/2015 14:01

SILAT BERDO'A SELAMAT by devil
01/06/2015 13:59

Persilatan Jurus Lima (Sabandar) by Marsudi Eko
14/05/2015 19:36

Kebugaran Merpati Putih by mpcrb
22/04/2015 16:16

PAWAI JAMBORE PENCAK 2015 by luri
20/04/2015 16:20

ALM. Kong Nur ( BEKSI Kampung Sawah) by initial_d
30/03/2015 14:02

maenpo Cikalong by aki sija
25/02/2015 22:01

SilatIndonesia.Com

Author Topic: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM  (Read 17788 times)

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #30 on: 07/11/2008 10:37 »
Insyaallah Kang MJ,
ma kasih atensi nya... 8)

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #31 on: 07/11/2008 14:48 »
abang aye nyang atu eni lagi sibuk mikirin negara...yah jadi maklum...si somad lg ngerjain PR dulu....gitu kan yah Bang?

d'buls
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #32 on: 07/11/2008 15:08 »
kang zakka, kang MJ, juragan dodol,
berkat dorongan ente2 pade, ni hari Somad udah mulein keluar kandang lagi..
sekali lagi,
ini cuman dongeng asal goblek, kagak ada pretensi ape2..
silaken di kritik dan di tambahin,
sumonggo

SOMAD...
(SAMBUNGAN)
Udah kire-kire dua taonan Somad digembleng ama engkong nye.  Banyak perubahan yang Somad kagak sadarin dari tiap jurus ama teknik aplikasi yang die jalanin. Kalo liat sekarang die maen beda banget ama dua taun kemaren. Sekarang alus banget, tiap langkah nye udah kagak gedebag-gedebug lagi.  Contoh nye kalo dulu die jalanin ni maenan udah kayak orang bekelai ama nyamuk aje, ketepak-ketepok, prak-prek.. ampe ade nyang bilang nih jurus tepok nyamuk segale.

   Sebenernye jurus nye same aja, kagak dirubah sedikit acan ama engkong nye, cuman dipoles di sono-sini.  “Jadi pada dasar nye tiap jurus dari aliran mana pun same aje,  Mad.. Silat atawe maen pukulan Cuma punye 3 prinsip : nyerang, ngeles, ama nahan serangan. Variasi nye ente boleh cari sendiri..Kalo kite nyerang musuh, cuman ada dua pilihan : jatohin ato mukul. Mukul pan kagak mesti pake tangan, pake kaki juga sebenranya mukul juge..  Nah, waktu lu nyerang jangan sekali-kali mikirin teknik yang lu pelajarin, jangan mikir kudu begini, kudu begitu.. pegimane enaknye badan lu aje. Kalo lu kaku ama teknik, lu bakalan jadi robot, lu bakalan kagak bekutik kalo orang mendadak ngerobah arah serangan.”

      Begitu deh kira-kira pelajaran dari engkong nye. Mule nye Somad rada kagok ama ni pelajaran, tapi dengan sabar ditekunin lama-lama die baru paham inti sari nye. Begitu die nyadar, semua gerak langkah nye jadi alus, jurus nye mengalir ngikutin rasa ati nye, kagak kaku lagi.
<<<0>>>

Rawe Belong,
Ni Kampung udah kondang banget sebage kampung nye jago-jago maen pukulan di Betawi, Siape nyang kagak kenal ama maenan Cingkrig, di sini dari mulein bocah ampe tue bangke kudu wajib bisa maen Cingkrig. Ni kampung terkenal sebagei tanah kelahiran Cingkrig.  Dari sini Cingkrig nyebar ke seantero tanah Betawi. Siape nyang kagak kenal Ki Ali, Ki Yazid ampe angkatan nye Ki Sinan, Ki Goning ama Ki Sakam? Tiga tokoh terakhir  kondang sebagei penyebar maenan Cingkrig dengan segala variasi nye. Permaenan Cingkrig khas ame gerakan cepet manpaatin serangan musuh, kuncian (rimpesan), silup (masuk, turun rendah). Cingkrig dari Ki Goning terkenal dengan kecepetan tangan kiri nye, langkah cingkrig nye. Ki Sinan terkenal dengan isian kedutannye (kontak) ama maenan golok nye. Kong Sakam nurunin permaenan yang cepet dan kude-kude yang rendah.

   Kong Solikun, waktu mude nye sempet mondok di pesantren di Rawe Belong, di sini die dapet satu-due langkah dari Ki Ali. Disamping entu Kong Solikun juga belajar kaedah silat, falsafah dan moral dalam silat. Nah pelajaran moral eni yang belakangan bikin orang kagak ngeh kalo kong solikun tuh jawara sejati. Kagak pernah keliatan die jago, orang nye sedeng, alus ama kagak pernah mau bekelai disembarang tempat.

   Belakangan, Somad baru tau kalo engkong nye tuh termasuk “orang gile ame silat”. Di samping hobi mondok keliling kampung, die juge hobi keluyuran belajar silat. Biase nye kalo pas prei bulan puase ampe lebaran temen-temen mondok nye pade pulang ke rumah masing-masing, Kong Solikun malahan keliling kampung nyari guru silat. Dari mulein Kebon jeruk, kampung duri, kedoya, kemanggisan, tenabang, Kwitang, Jatinegara..ampe kampung Dadap Tangerang die jabanin. Sempet dilatih kude2 rendah ame master kung fu dari cine di kampung benteng tangerang.

   Cerite paling seru waktu Kong Solikun merantau ke daerah Pasundan. Di sini juge Kong solikun dapetin jodoh nye, mojang cianjur anak se mata wayang juragan tembako di Cianjur. Juragan tembako yang sederhana, baik hati dan soleh yang merupakan salah satu tokoh silat paling disegani di tanah pasundan.  Di kampung Sunde eni Kong Solikun dapet pelajaran “rasa” dalam silat. Kong Solikun baru bise nikmatin maen silat setelah semua pelajaran nye diasah ama calon mertue nye. Kekayaan jurus dan gerak silat nya kong solikun jadi tambah mentereng dengan taburan rasa dari sini.. Ampir  lima taun kong solikun netep di cianjur, mondok di pesantren calon mertue nye. Belajar ilmu agama, tarekat, dan kaedah rasa dalam silat.  Sebagei perantauan dari tanah Betawi, Kong Solikun adalah murid yang paling moncer, cerdas, alim dan mumpuni dalam hal silat. Bukan cuman guru nye yang kesengsem, tapi juge sang bintang, Nyai Dyah Ratna Kusumaningrum putri satu-satu nya sang juragan.
===besok nyambung lagi, yee===


Abu Zakka

  • Anggota Senior
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 13
  • Posts: 366
  • Reputation: 67
  • Sabandar Kari Madi
  • Perguruan: Maenpo Kari
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #33 on: 10/11/2008 17:08 »
Mantabss  [top] [top] [top]...Cerita yang kayak begini nih, yang aye maksud bisa menambah kecintaan orang ame silat tradisional. Ane baca ni cerita ampe ngiler beneran, serase ane yang jadi si somad, hua hua hua.  [top] [top] [top]
Lanjutin Bang, pasti banyak yang nungguin...
Cadu Nyekel Cadu Kacekel...

hidup

  • Calon Pendekar
  • *
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 532
  • Reputation: 17
  • Hanya Ingin Daur Ulang Pisaneuy
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #34 on: 11/11/2008 08:05 »
Kapan bikin story tentang OCHID sendiri? Apalagi kalo OCHID itu berkelamin cewek!

Pasti judulnya : OCHID, DAUN MUDE DARI KEBON JERUK
Habis Manis, Sepah Masih Bisa Diklamuti
(The Philosophy of Recycle)

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #35 on: 11/11/2008 11:09 »
sipp dah..ade kelanjutannye...ane kasih inputan entarannye ye bang......top bangettttzzzzzzzzzzzz

d'buls
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #36 on: 11/11/2008 11:20 »
Ane tambahin apa yak...?

Oh iye...setting taon nye taon berape bang? biar kite bise kasi masukan lokasi-lokasi yang berkenaan ame Rawe Belong dan kitarannye atawe tempat yg dijadiin setting pade masenye....

Misalnye taon 30...ade pabrik batik Blande berendengan ame pande besi di kitaran Palmerah... terus sesepuh2 jaman ntu,dll...bole jadi Somad maen ke Petojo nyang terkenal gudangnye Pabrik Es, skalian mandi dannyuci baju di kali Petojo Binatu, atawe Kuningan gudangnye Pemerah susu sapi....dll

Tabe'...Jali
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #37 on: 11/11/2008 11:38 »
@hidup,
kalo cewek dikasih nama ORCHID aja lebih pas
@kang zakka,
tengkyu apresiasi nya
@bang jali,
settingannya sengaja ane kambangin biar terserah pembaca aj yang berimajinasi
nah kalo sekarang ane lagi mundur ke jaman mude nye kong solikun,
kire2 beliau sepangkatan ato lebih tue dikit dari angkatannye Kong Goning
berhubung nih cerite cuman fiktif jadi emang sengaje
kagak ane karang percis ame jamannye,
begitjhuuuuu...
@dodol,
ente mah kelamaan kasih inputannye..

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #38 on: 11/11/2008 11:51 »
hahahahaha..kagak kebayang dah kalo bang ochid di panggil bang orchid...hehehehhehehehe....bang kalo kasih inputannye kudu liat dulu ape nyang masih kurang..kalo kagak ade nyang kurang..ngapain kasih inputan..gitchuuuuu juga bang..hehehe

d'buls
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #39 on: 12/11/2008 12:21 »
hayah....
banyak banget kurang nye, pak ustadz..
kurang bagus, kurang menarik, kurang bombastis, dll deh...
abis ini balik ke masa Somad digembleng engkong nye lagi..

Abu Zakka

  • Anggota Senior
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 2
  • -Receive: 13
  • Posts: 366
  • Reputation: 67
  • Sabandar Kari Madi
  • Perguruan: Maenpo Kari
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #40 on: 13/11/2008 15:01 »
Masukannya Bang Jali Jengki boleh juga tuh..., yang klasik-klasik kadang asik...
Lanjut ah, ditunggu nih Bang Ochid. Fans nya udah ngiler nih  :P, ampe netes...
Cadu Nyekel Cadu Kacekel...

Unknown

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 65
  • -Receive: 41
  • Posts: 1.486
  • Reputation: 95
  • I'm no longer a member of this forum
    • FORUM SILAT
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #41 on: 13/11/2008 15:17 »
huaaaa...jadi malu kang.
iye emang masukan bang jali bagus banget, cuman kerene nih dongeng
emang gak pake konsep, asal njeplak aj,
jadi kebingungan sendiri kalo mo nyambung2in ma fakta sejarah.
maklum senongol nya di kepala aja yang ditulis..
bentar lagi deh,
Somad lagi di test ama engkong nye..

ma kasih buat sobat2 yang nyempet2in baca n kasih komen
tabek

Dodol Buluk

  • Moderator
  • Pendekar Madya
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
  • Posts: 1.081
  • Reputation: 25
  • Alone but never lonely
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #42 on: 14/11/2008 05:13 »
hayyyyooohhh..penulis cerita kayaknya dituntut harus paham sejarah juga neh....

debuls
"Jangan pernah bilang kagak kalo kagak pernah bilang jangan"

Sabrang kidul

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 98
  • Reputation: 3
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #43 on: 16/11/2008 22:49 »
lanjuut mang......

moemoe_zr

  • Anggota
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 4
  • Reputation: 0
    • Email
Re: SOMAD, JAGO MUDE DARI KEBON DALEM
« Reply #44 on: 17/11/2008 15:24 »
gw jg demeeen banget ngikutin cerita ini... serasa kembali ke jaman sd waktu pos kota masih ada lembaran bergambar yg ceritain silat betawi... pengarang/yg gambar klo ga salah namanya adjis gaurav (buset, saking ngefans-nya sampe inget terus gw hehe)
eniwei, ane ada masukan dikit neh bang, cerita ini kan konteksnya betawi jaman dulu, kayaknya kaga pas deh klo ada dialog yg ada kata2 "robot", "variasi", karena blom dikenal jaman itu :)
pokona selalu gw tunggu cerita si somad ini deh... kangen gw ama lembergar poskota yg dulu berlembar lembar itu hehehe...
lanjoeeeet maaaaaang :D

 

Powered by EzPortal