+-

Video Silat

Shoutbox

23/12/2019 08:32 anaknaga: Tidak bisa masuk thread. dah lama tidak nengok perkembangan forum ini.
salam perguruan dan padepokan silat seluruh nusantara.
02/07/2019 18:01 Putra Petir: Akhirnya masuk jua... wkwkwk
13/12/2016 10:49 Taufan: Yuk ke Festival Kampung Silat Jampang 17-18 Desember 2016!!!
20/09/2016 16:45 Dolly Maylissa: kangen diskusi disini
11/02/2016 15:58 Taufan: Alhamdulillah SS sudah ON lagi ;-)
07/01/2016 10:00 luri: wa 'alaikumussalam
04/01/2016 20:21 May Lee: Assalamu 'alaikum
View Shout History

Recent Topics

PPS Betako Merpati Putih by acepilot
14/08/2020 10:06

Minta Do`a dan bimbingan para suhu dan sesepuh silat :D. SANDEKALA by zvprakozo
10/04/2019 18:34

On our book: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
13/03/2017 14:37

Siaran Radio ttg. Musik Pencak Silat di Stasiun "BR-Klassik / Musik der Welt" by Ilmu Padi
12/01/2017 16:19

Tentang buku kami: "The Fighting Art of Pencak Silat and its Music" by Ilmu Padi
17/10/2016 20:27

Hoby Miara Jin by anaknaga
19/09/2016 04:50

TALKSHOW SILAT - Silat Untuk Kehidupan by luri
22/06/2016 08:11

Thi Khi I Beng by aki sija
17/08/2015 06:19

[BUKUTAMU] by devil
09/06/2015 21:51

Daftar Aliran dan Perguruan di Indonesia by devil
01/06/2015 14:01

SILAT BERDO'A SELAMAT by devil
01/06/2015 13:59

Persilatan Jurus Lima (Sabandar) by Marsudi Eko
14/05/2015 19:36

Kebugaran Merpati Putih by mpcrb
22/04/2015 16:16

PAWAI JAMBORE PENCAK 2015 by luri
20/04/2015 16:20

ALM. Kong Nur ( BEKSI Kampung Sawah) by initial_d
30/03/2015 14:02

SilatIndonesia.Com

Author Topic: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)  (Read 13623 times)

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #15 on: 04/07/2008 20:05 »
Kang Jali...
babe Uci kalo gak salah maenannye dinamain "Si Kilat". Itu mah gabungan beberapa aliran.

salam

one

He...he...he... kang Iwan, orang Babe Uci kendiri nyang bilang ame ane....! Maenan Sawah Besar, tempat lahir gedenye Babe Uci...

Pas dibentuknye Pusaka Jakarta, ade beberape gabungan dari aliran laen termasuk Kosimo (Korek Si Monyet) maenan Pak Tatang almarhum...(rumahnye belakang markas IPSI)...cuman nyang namenye "Gerak cepet" udeh jadi trade mark nye...Perlu diketauin juge bahwe Gerak Cepet merupakan sale satu dari 4 aliran induk di Maenan Betawi...

Menurut Babe Uci lagi orang2 nyang pernah belajar ke Gang Topekong Pasar Baru (Koh Liong) sebage maenan awalnye antare laen orang2 karang Anyar sale satunye yg kesohor TM Satiri, selaen orang Karang Anyar M. Nawawi (Purbakala)...

Salam,
Kalau saya liat jurus Permata Sakti yg diclip youtube forward'an Kang Bradlee (bagian akhir clip), keliatan beberapa gerakannya mirip jurus Shaolin Lohan. Apakah Permata Sakti ada unsur Kuntao-nya ?
Salah satu sikap Shaolin Lohan:

Wasalam,
Faiz

Kagak aneh Bang Godam, kalo maenan Betawi umumnye banyak dipengaru'in ame Maenan Cine nyang orang Cine Selatan bilang Kuntao...

Kalo Permate Sakti, ampir same umumnye Maenan Tenabang, menurut tutur masyarakat setempat akar ini dibawa akulturasi dari orang2 Cine dan Melayu di Riau. Sebagean besar leluhur orang Tenabang adalah orang Melayu Riau. Kalo menole ke belakang sebelon taun 40 orang2 Betawi tenabang make bahase Melayu Tinggi bukan dialekbetawi kayak sekarang...(contoh liat pelem taun 25-40, kire2 begitu dialeknye)


Semoge jadi jelas...


Tabe'... Jali


« Last Edit: 04/07/2008 20:14 by Jali Jengki »
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #16 on: 04/07/2008 20:29 »
Nambahin ah...mumpung lagi lembur...

maenan tenabang nyang paling khas menurut ane, pukulan "notok"...kalo babe ane bilang di maenan Ki Atu disebut "Konde Ciput"...

Sekian dan wasalam...

Tabe'...Jali
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

makdekipe

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 55
  • Reputation: 0
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #17 on: 06/07/2008 08:58 »
bang Jali,

boleh ane nanya dikit ye, ane dulu pernah blajar maenan tenabang sedikit, tp karne sibuk, g smpt nerusin lagi... >:(
ane mo nanya apa sih sebenernye kelebihan notok ini, di bandingin pukulan, karne menurut ane notok ini lumayan susah ye buat ngelatihnye, karne posisinye.... dipergelangan tangan kayanye kurang kuat ye (menurut ane, laen sama pukulan ngepel, pake push up jg bisa ye ...
mungkin bang Jali ada sedikit informasinye mengenai kelebihan2 dr posisi notok ini, oh iye ... ape sih ato bagian2 mane aje sih yg biasa diserang buat notok ini..
sekaligus juga ye, mngkn buat yg lain2 yg punya info gimane ye cara memperkuat/ngelatih "NOTOK" ini ...


thx
salam

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #18 on: 09/07/2008 12:19 »
[quote -> MOD -> hapus

Bang Makdikipe (waduuh jadi kagak enak nih nyebutinnye...)

Kelepas dari dampak nyang diakibatin, tiap2 gaye pukulan punyain kelebihan dan kekurangannye dan tiap2 orang juge punye pandangan kendiri2 mengenai hal ntu, same halnye ame  ente yg nganggep posisi pergelangan tangan notok nyang kurang kuat dibanding pukulan ngepel.

Menurut ane semue ntu kegantung dari kebiasaan, pukulan tangan kiri orang nyang bukan kidal lebih kagak "berase" dibandingin nyang kidal.

Sesuatu nyang kagak biase, dibiasein lame2 juga jadi mantep slipun di luar nalar orang awam kayak kite2...

Ane aje sempet bertanye2 sewaktu ngeliat pukulan khas Beksi nye babe Sabenuh, nyang mukulnye kebalik pake "buku" kepelan percis kayak ngepret...

yaa...begitu deeh semue dari kebiasaan yang dilatih terus menerus...

Nyang pasti notok punye dampak nyang laen dari pukulan pade umumnye, biasenye berhubungan ame jalur jalan darah...

Baek nye ade nyang lebihan pakarnye nerangin biar lebi detil buat perkare ni...ane sih baru sebenggolan doangan taunye...

Tabe'...Jali...
« Last Edit: 09/07/2008 18:20 by EricB »
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

f4iz

  • Guest
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #19 on: 09/07/2008 22:07 »
Salam Rekans..
@Bang Makdikipe dan Bang Jali Jengki..
Ikutan nimbrung ya yg sedikit saya tau ?!..Pukulan spt. yg disebut Bang Jali kalo gak salah mirip dengan pukulan Tohok atau pukulan mata elang.
Karena titik hantam-nya sangat kecil dibanding pukulan ngepal biasanya disamping utk notok juga digunakan utk sasaran titik-2x vital/sensitif spt. pelipis (samping mata), daerah dada (antara lengan dan dada), dsb.
Bisa dibanding kali spt. Paku(notok) dan Palu(kepal). Paku bisa nancep kekayu (titik hantam kecil) sedangkan palu (titik hamtam besar) susah utk nancep dikayu. Tapi palu bisa merusak/matahin kayu sedangkan paku susah utk matahin kayu.
Ya gitu deh kira-2x..jadi kalo mo bikin rumah perlu kayu,paku, palu, semen..nah lho kok jadi ngebahas bahan bangunan  :)p
Wasalam,
Faiz
« Last Edit: 09/07/2008 22:35 by godam »

Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #20 on: 10/07/2008 00:09 »
Akuur dah Bang Pais...(btw Pais apaan nih kalo bole tau, ikan ape ayam...? [lucu])

Tambahan lagi tu nyang namenye notok mantep bener kalo ketemu ame nyang keras2 dari bagian tubu...seperti kepale misalnye...

Hal ni dah dibuktiin Ngkong Sabeni waktu pibu ame pe-Sumo Jepang, tuh pe-Sumo klojotan kene totokan nye Ngkong Sabeni nyang naek ke pangkal pahe nye sewaktu si pe-Sumo ngambil ancang2. Lantaran die punye ubun2 kesamber totokannye (sumber: Alwi Shahab)...gile gak tuh...

Tabe'...Jali
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

f4iz

  • Guest
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #21 on: 10/07/2008 02:48 »
Salam Bang Jali..
Paiz mirip ikan kali ye :) Faiz tuh nama pendeknya ane *haha*
Gak bisa kebayang dah sakitnya kayak ape kena totok ubun-2x.
Waktu itu ane becande ama temen main silat-2xan..eh pas temen nohok kena tulang rusuk ane, padahal pelan sakitnye minte ampun !!
Pas diliat biru segede gocapan daerah rusuknye ane *hahaha*

Wasalam,
Faiz

makdekipe

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 55
  • Reputation: 0
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #22 on: 11/07/2008 08:43 »
hehehe... bang Jali Mang Hebat,

Jujur bang Jali, ane smp skrg kagak ngarti artinye makdekipe ama makderodok,  :D , ane suka denger2 aje waktu masih kecil, angkatan2 kakek ane kl becanda ama temen2nye suka ngomong kaya gitu... ane mo tanya artinye kagak brani ...  :D :D :D

bang Jali mang suka ngerendah di atas gunung nih ...  :D :D :D
kalo sebenggolan nya satu truck, tetep aje bisa bikin rumah kan...  :w :w :w :D :D :D

trs kl cara ngelatihnye biar kuat gimane ye? ane sih prnh dgr kl org2 dulu, kl ketemu pohon pisang, suka di TOTOK2in, la kl skrg pohon pisangnye kemane tau, nyang ade tiang klonongan ...
bisa2 jari ane yang patah nih ... :P :w


Jali Jengki

  • Pendekar Muda
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 2
  • Posts: 828
  • Reputation: 44
  • Love Pencak Silat, Proud to be Indonesian
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #23 on: 11/07/2008 14:42 »
Wah hebat apaan ane Bang, ane sih Hebat nye HE...HE...HE...HE...buat nyari soBAT...

Kalo nyang ane tau nih Bang, artinye Makdikipe, Makdirodok, Makdikupyak, Makdingehe', Makdirabit, Makdiro'ok artian luasnye ya ntu "kate-kate makian"...

Kate-kate ntu dua kate dasar nyang ude jadi kate jadian. Asal kate Makdi dari bahase Kawi ya ntu Makadi nyang artinye "kelewat, sangat, atawe over". Kalo Kipe ntu artinye artian dasarnye "orang nyang jalannye ngesot atawe lumpuh"...Kalo Rodok ntu same juge Rodek..."sejenis penyakit kulit" nyang gatel-gatel kayak kurap, eksim dsbg.

Jadi inget dulu waktu baru mentis, ane suka latian disuru Ncing mukulin batok kelape dibakar nyang digelantungin...terus ditotok-totok dah...ane belon ngarti maksudnye...cuman kalo ane rasain panasnye api buat bikin kite cepet lagi narik pukulan (ngelatih rasa kali...rasa panas... :'()

Pas ane gedean dikit sukanye ngegasrotin totokan jari ame tulang kepelan ke tembok nyang baru di aci, maksudnye biar pade kapalan...tapi sempet dimara'in ame pelatih Robby Rahangmetang waktu ikutan orang2 latian tinju di Benteng ASMI...katenye bahaye bise ngerusak sarap...ampe push up ngepel juga gak bole katenye...

Tabe'...dari Jali nyang kagak sebrape....
Kullu Nafsin Zaaiqatul MAUT

bocah tua nakal

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 54
  • Reputation: 0
    • Email
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #24 on: 28/11/2008 18:28 »
Wah bang Jali juga jago maenan tinju neh [top]
bisa juga dibabar atuh maenannya

sangjati

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 23
  • Reputation: 0
  • "kosong tapi isi, isi tapi kosong"
    • Email
  • Perguruan: Majenun
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #25 on: 17/01/2009 13:24 »
cara upload video you tube ke forum gimana caranya ya mohon di bantuu. :)
"hidup mencari yang utama"

EricB

  • Guest

pastorbonus

  • Anggota Senior
  • ****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 302
  • Reputation: 9
  • Tunggal Banyu Tunggal Ilmu
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #27 on: 21/01/2009 08:54 »

Trus Sabandar nya bagus tuh, liliwatan nya masih sangat jelas :)

Hmmm baru paham ni....Liliwatan...dari kata liwat = lewat, kalo liat dr gerakannya artinya sama dengan ...Kelidan... dari kata kelid...berkelit...begitukah???
Pertapaan Tunggulwulung, di bawah kaki gunung Arjuna

Bram

  • Anggota Tetap
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Posts: 32
  • Reputation: 4
    • Email
Re: DVD Putra Betawi (dari Saudara-Kaum)
« Reply #28 on: 30/04/2009 00:02 »
mau tanya dvd produksi Saudara-Kaum, ada yg jual disini?

thanks

 

Powered by EzPortal